Σεμινάριο ALSO
  • Register

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ALSO

Τα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά απαιτούν συστηματική προσέγγιση και πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους. 

το ελληνικό πρόγραμμα also® καθώς και το υπό έναρξη πρόγραμμα alsg παρέχουν εκπαίδευση σε επείγοντα περιστατικά και έχουν δύο κύριους στόχους: 

την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών με εξειδικευμένους χειρισμούς καιτην αποφυγή των περιττών παρεμβάσεων.αναμφισβήτητα οι ικανότητες γιατην αντιμετώπιση

των παραπάνω περιστατικών αναπτύσσονται με τη διαρκή εξάσκηση καιτην εμπειρία. παρόλα αυτά, εξίσου σημαντική είναι η συνεχής βιβλιογραφική ενημέρωση κα ιη εκπαίδευση 

με πρακτικές ασκήσεις, συζητήσεις περιστατικών, προσομοιώσεις συμβουλευτικής και αλγόριθμους  που προσφέρουν τα σεμινάρια also (advanced life support in obstetrics) 

και alsg (advanced life support in gynecology).

οι χειρισμοί που διδάσκουν βασίζονται στην τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής (evidence-base medicine) ενώ παράλληλα οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην αίθουσα τοκετών στην εξωτερικά ιατρεία γυναικολογικών επειγόντων και στο χειρουργείο πρέπει να είναι αποτέλεσμα της σωστής εφαρμογής των κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών. τα προγράμματα also & alsg ενθαρρύνουν την ύπαρξη μηχανισμών παρακολούθησης των περιστατικών και κλινικού ελέγχου (audit) μέσα σε κάθε κλινική.

στο σεμινάριο διδάσκουν έλληνες εκπαιδευτές που είναι μαιευτήρες-γυναικολόγοι, μαίες, παιδίατροι και γενικοί ιατροί. η παρουσία τους είναι σημαντική γιατί δίνει έμφαση στην ολοκληρωμένη φροντίδα της εγκύου από την ομάδα.

τo πρόγραμμα also (advanced life support in obstetrics) διοργανώνει πρακτικά σεμινάρια που βοηθούν τους επαγγελματίες υγείας στη διαχείριση και αντιμετώπιση μαιευτικών επειγόντων περιστατικών. επίσης το πρόγραμμα διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών, επιστημονικές συναντήσεις εκπαιδευτών πριν την έναρξη κάθε σεμιναρίου, στρογγυλές τράπεζες ή και πρακτικές ασκήσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

το πρόγραμμα και τα σεμινάρια also ξεκίνησαν στις ηπα το 1991. σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες χιλιάδων επαγγελματιών υγείας που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μαιευτικά επείγοντα περιστατικά και οργανώνονται από την αμερικανική ακαδημία οικογενειακών ιατρών (aafp).  το ελληνικό πρόγραμμα also ξεκίνησε το 2002 και διοργανώνεται τακτικά στην ελλάδα και την κύπρο από την β΄ μαιευτική και γυναικολογική κλινική της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου αθηνών.

στόχος του προγράμματος also είναι οι συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σεμινάριο και να είναι σε θέση να διαχειριστούν επείγουσες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της κύησης, του τοκετού και της λοχείας.

το σεμινάριο διαρκεί 2 ημέρες και ωφελεί όσους ασχολούνται με την περίθαλψη της μητέρας και του νεογνού. περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις περιστατικών, προσομοιώσεις συμβουλευτικής, προβολές videos και πρακτικές ασκήσεις σε προπλάσματα και μυϊκό ιστό. χρησιμοποιεί επίσης μνημονικούς κανόνες (ακρωνύμια / αλγορίθμους) οι οποίοι πραγματικά «σώζουν» σε μαιευτικά επείγοντα περιστατικά.

το σεμινάριο τελειώνει με προαιρετική γραπτή και προφορική εξέταση. το πιστοποιητικό της αμερικανικής ακαδημίας απονέμεται στους επιτυχόντες και των δύο εξετάσεων, ενώ οι λοιποί εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής. οι εκπαιδευτές που διδάσκουν στα σεμινάρια also δεν αμείβονται για το χρόνο που αφιερώνουν.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ (Ε.Ε.Μ.Γ.Ε)

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ALSO

Επίκουρος Καθηγητής Ν. Δ. Βραχνής, MD, DFFP, PCME

 

ΥΠΟ ΤΗΝΑΙΓΙΔΑ

American Academy of Family Physicians (AAFP)

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ALSO

Βασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ.: 210 7789211, Fax: 210 7777390

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Για το πρόγραμμα σεμιναρίων επειγόντων πατήστε εδώ

Η εταιρεία μας

ALSO

BLSO

ALSG

RCOG BPS

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ALSO

To διεθνές πρόγραμμα και ίδρυμα ALSO

also1Τα σεμινάρια  ALSO άρχισαν το 1991 από μία ομάδα γενικών ιατρών στο Γουισκόσιν των ΗΠΑ και μέχρι το 2007 είχαν “υιοθετηθεί” από 47 χώρες και χιλιάδες επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο. Ορόσημο στην πορεία των σεμιναρίων ALSO ήταν η “υιοθέτηση” τους από την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών (AAFP), η οποία αποτελεί το διοικητικό κέντρο αναφοράς του προγράμματος.

Περισσότερα...

To Σεμινάριο ALSO

also2Τα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά απαιτούν συστηματική προσέγγιση και πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους. Το Ελληνικό πρόγραμμα ALSO® καθώς και το υπό έναρξη πρόγραμμα ALSG παρέχουν εκπαίδευση σε επείγοντα περιστατικά και έχουν δύο κύριους στόχους: την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών με εξειδικευμένους χειρισμούς και την αποφυγή των περιττών παρεμβάσεων.

Περισσότερα...

Σεμινάρια 2015

Σεμινάρια ΑLSO 2015

Σεμινάρια 2016

 

54οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Θεσσαλονίκη, 30 – 31 Ιανουαρίου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

55οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Αθήνα, 28 - 29 Μαΐου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

56οΣεμινάριο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics)

Αθήνα, 5 – 6 Νοεμβρίου 2016

Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού Γυναικολογικού Επείγοντος

Πληροφορίες: Τηλ: 210 7789211

E- mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

“Τα παραμύθια δεν λένε στα παιδιά ότι υπάρχουν δράκοι. Τα παιδία ήδη γνωρίζουν την ύπαρξη των δράκων. Τα παραμύθια λένε στα παιδιά ότι οι δράκοι μπορούν να νικηθούν.” G. K. Chesterton

Τί είναι η ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία είναι κάθε είδους σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία, που ασκείται σε βάρος κάποιου μέλους της οικογένειας.

Περισσότερα...

3ο Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερηχογραφίας στην Γυναικολογία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα 11526

Tηλ: +30 2107789211
Φαξ: +30 2107777390
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.