Συχνες ερωτησεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

ΕΡ. Χρειάζεται να μελετήσω το εγχειρίδιο πριν από το σεμινάριο;

ΑΠ. Ναι. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν γνώση του εγχειριδίου ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις εξετάσεις.

ΕΡ. Υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου;

ΑΠ. Από το 2005 και εντεύθεν, οι ομιλίες έχουν αντικατασταθεί από διαδραστικές δραστηριότητες  που επιτρέπουν περισσότερο χρόνο για συζήτηση. Αν ο χρόνος μιας συνεδρίας δεν είναι αρκετός για να απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις, οι συμμετέχοντες μπορούν να ρωτήσουν τους εκπαιδευτές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

ΕΡ. Υπάρχει μοριοδότηση;

ΑΠ. Το Ελληνικό πρόγραμμα ALSO μοριδοτείται από την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία. Οι συμμετέχοντες στο διήμερο σεμινάριο ALSO λαμβάνουν 5 μόρια.

ΕΡ. Πρέπει να ξαναεπαναλάβω το σεμινάριο στο μέλλον;

ΑΠ. Ναι. Απαιτείται επαναπιστοποίηση 3 χρόνια μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου

ALSO

To διεθνές πρόγραμμα και ίδρυμα ALSO

also1Τα σεμινάρια  ALSO άρχισαν το 1991 από μία ομάδα γενικών ιατρών στο Γουισκόσιν των ΗΠΑ και μέχρι το 2007 είχαν “υιοθετηθεί” από 47 χώρες και χιλιάδες επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο. Ορόσημο στην πορεία των σεμιναρίων ALSO ήταν η “υιοθέτηση” τους από την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών (AAFP), η οποία αποτελεί το διοικητικό κέντρο αναφοράς του προγράμματος.

Περισσότερα...

To Σεμινάριο ALSO

also2Τα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά απαιτούν συστηματική προσέγγιση και πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους. Το Ελληνικό πρόγραμμα ALSO® καθώς και το υπό έναρξη πρόγραμμα ALSG παρέχουν εκπαίδευση σε επείγοντα περιστατικά και έχουν δύο κύριους στόχους: την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών με εξειδικευμένους χειρισμούς και την αποφυγή των περιττών παρεμβάσεων.

Περισσότερα...

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

“Τα παραμύθια δεν λένε στα παιδιά ότι υπάρχουν δράκοι. Τα παιδία ήδη γνωρίζουν την ύπαρξη των δράκων. Τα παραμύθια λένε στα παιδιά ότι οι δράκοι μπορούν να νικηθούν.” G. K. Chesterton

Τί είναι η ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία είναι κάθε είδους σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία, που ασκείται σε βάρος κάποιου μέλους της οικογένειας.

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασ. Σοφίας 124Β, Αθήνα 11526

Tηλ: +30 2107789211
Φαξ: +30 2107777390
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.