Άγγελος Σ. Δανιηλίδης

Άγγελος Σ. Δανιηλίδης

Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας

Ο Άγγελος Σ. Δανιηλίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996 και ειδικεύθηκε στην Μαιευτική – Γυναικολογία στην Μεγάλη Βρετανία (Εδιμβούργο και Γλασκώβη) και στην Ελλάδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε την Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2007. Εξειδικεύθηκε στην Γυναικολογική ενδοσκόπηση στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Leuven στο Βέλγιο, του Clermond Ferrand στη Γαλλίας και του Cagliari στην Ιταλίας το 2006, 2012 και 2017 αντίστοιχα. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO), στην κολποσκόπηση από το (RCOG) αλλά και εκπαιδευτής της ESGE στη γυναικολογική ενδοσκόπηση.

Έχει πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά που συνοδεύονται από εκατοντάδες βιβλιογραφικές αναφορές, όπως επίσης και σε κεφάλαια ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων.